PRESENTACIÓ DE LA REVISTA DE XÍTXEROS ALS INSTITUTS DE MANACOR

Voldríem donar les gràcies a l’IES Manacor i a l’IES Mossèn Alcover per haver-nos deixat presentar la nostra revista als diferents instituts. Esperam futures col·laboracions amb vosaltres. Seguim fent feina amb el nostre principal objectiu crear una consciència crítica al jovent. Manacor és poble de cultura i coneixement. 

Vos adjuntam l’article que ens dedicà la nostra estimada bibliotecària Bel al blog de la biblioteca Miquel Àngel Riera. 


 

 

VISITA DELS XITXEROS AMB EMPENTA

Ahir ens visitaren a l’IES Mossèn Alcover alguns dels membres de l’associació juvenil Xitxeros amb Empenta, per presentar-nos la seva revista d’aquest any 2020. Al mateix temps, ens parlàren de tots els projectes que han duit a terme des de la seva fundació i dels projectes futurs que pensen enllestir aviat. 

Ells mateixos es presenten a la revista:

Xitxeros amb Empenta som una associació juvenil sense ànim de lucre que va néixer ara fa onze anys amb l’objectiu d’acostar la cultura al poble de Manacor i de crear consciència i esperit crític al jovent. Per aquest motiu, la nosta línia de defensa es basa en set eixos principals: llengua, territori, medi ambient, drets socials, memòria històrica, cultura i jovent. Lluitam pels drets de tots, perquè la participació ciutadana sigui un pilar essencial en el moviment social. Des de Xitxeros es pretén fer d’altaveu per a tota la comunitat i crear una xarxa ciutadana que prengui partit en les decisions col·lectives del municipi.

Per aconseguir aquests objectius, a la pràctica duim a terme diversos actes i activitats de participació oberta que, passa a passa, ens acosten al poble que volem. Durant més d’una dècada, hem organitzat diverses gimcanes, microteatres, concerts d’autor, mercat d’intercanvi de llibres, actes dedicats a preservar la memòria històrica – com els 20anys20dies amb Guillem d’Efak i La guerra a casa-, a part dels ja famosos Correbars i, per descomptat, aquesta revista que us hem fet arribar.

Moltes gràcies per la vostra visita i endavant!

Xítxeros amb Empenta